13 February 2014

Cekedis

Cekedis
Bahan:
1 Bungkus Laksa Kering...
*Jgn Patahkn Terlalu Pendek.Sal Biar Panjangnya Sejengkal.Nnt Time Gaul Dgn Serbuk Perasa,Dia Akan Patah Lagi.Pendek Sgt X Cantik Bila Kita Letak Dlm Peket.

Bhn Gaul..
2 Sd Besar Rempah Kari Daging.(Kaler Lgi Cantik)
2 Sd Besar Serbuk Perencah Hilal
3 Sd Kecil Garam
4 Sd Besar Gula.
==Goreng Kering Rempah.Bila Dh Sejuk,Blend Kering Dgn Bhn2 Yg Lain. Masukkan Semua Laksa Yg Siap Digoreng Dlm 1 Balang Besar.Tuang Bhn Blend.Tutup Balang & Goncang Sampai Semua Bhn Sebati & Rata..

*Guna Rempah Kari Daging Faiza.Lebih Menjamin Halalnya...
* X Letak Nestum & Serbuk Cheese.Jimat Kos & Rasa Tetap Sedap.
*Utk Pic Ni Jual Rm1.50 \ 50gm...
*Ada Satu Lgi Versi,,,50 Sen \ X Sampai 10gm.

Resepi:laksa kering di goreng seperti keropok(minyak kena panas Dan banyak)klu x nnti xkembang.sebelum goreng patah2 kan dalam 2 inchi.guna jenama laksa eka.
Selepas goreng masukkan dalam balang gula2 yg besar goncangkan perisa sehingga rata.

Perisa: cheeze+ serbuk Kari saving babas + sedikit garam. pkai serbuk cheese parmesan.bru ada rsa lmak2 ckit.sy buat 50 gram 1.00

No comments: