Resepi
murtabak mini
Oleh:Naimah
Md Ludin
cc
: www.facebook.com/bukuresepi
bhn2:
sebiji
bwg putih (racik/dadukan)
1/2
biji bwg besar (potong dadu)
2
biji kentang (potong dadu)
1
senduk mix vegetable
isi
ayam(ptg kecik2) - blh ganti daging kalau suka
1
1/2 sudu rempah kari (xkesah apa2 brand)
2
biji telor ayam
garam
secukupnya
kulit
popia
minyak
utk menumis dan goreng
cara2:
-tumis
bwg putih,
-masuk
serbuk rempah kari daging yg dibancuh dgn sdkt air
-tggu
pecah myk, masuk isi ayam dan air
-agak
mendidih/hampir msk, msuk kentang,msk garam
-bila
kentang dah empuk,msk bwg & mix vegetable,
-gaul
rata & biarkan seketika sblum ttp api
-pecahkan
telur dlm inti tadi
-letkkan
2-3 sudu int dan balut inti tu atas kulit popia
-ms
nak goreng, letak myk 1 sudu ja dalam pan
-goreng
sampai garing...then balikkan..
-biar
garing lg sebelah...siap hiding
No comments:
Post a Comment