Ice
Cream Pudina
1
1/ 3 cawan susu pekat manis - satu 14 auns tin
2-2
1/4 sudu . ekstrak pudina - sesetengah jenama ekstrak seolah-olah menjadi lebih
kuat daripada yang lain
1
sudu kecil. vanila pes kacang atau ekstrak vanila tulen
2
cawan heavy cream
½
cawan mini semi cip coklat manis
4
titis pewarna makanan hijau - pilihan
arahan:
1.
Letakkan lampiran pemukul dan mangkuk adunan dalam peti sejuk selama 15 minit .
2.
Dalam mangkuk, menggabungkan susu pekat manis , vanila, 2 sudu teh ekstrak
pudina dan pewarna makanan hijau. Gaul dengan teliti menggabungkan. Rasa dan
menambah sehingga 1/4 sudu teh lebih pudina jika dikehendaki. Masukkan cip
coklat.
3.
Keluarkan krim berat dari peti sejuk dan mangkuk dan pukul dari peti sejuk .
Tuangkan krim ke dalam mangkuk adunan dan pukul sehingga timbul tegas. Lihat
video saya Cara Whip Cream.
4.
Lipat kira-kira ¼ daripada krim yang dipukul ke dalam campuran susu pekat manis
sehingga digabungkan. Tambah baki krim disebat dan kali ganda dalam sehingga
teliti digabungkan. Tidak kacau atau lebih rendah dengan mixer .
5.
Tuangkan campuran ke dalam bekas atau kuali sebuku . Tutup dengan bungkus
plastik atau penutup .
6.
Bekukan selama 6-8 jam atau semalaman sehingga firma . Nikmati !
No comments:
Post a Comment