Ice
Cream Strawbery
14
oz. boleh Susu pekat manis
1
½ cawan krim berat - sejuk
1
½ sdM. Vanilla pes kacang atau ekstrak vanila tulen
1/8
sudu kecil. garam
1
1/2 -2 cawan strawberi - dibasuh dan batang dikeluarkan
Pewarna
makanan merah (jika mahu)
1.
Chop beberapa strawberi untuk mengukur kira-kira 1 /3 cawan , jika anda mahu
beberapa keping strawberi dalam ais krim anda . Ketepikan.
2.
Letakkan mangkuk dan pemukul lampiran pengadun pendirian atau pengadun tangan
ke dalam peti sejuk.
3.
Mengukur krim berat dan tempat di dalam peti sejuk
4.
Ke dalam pemproses makanan atau pengisar , letakkan kira-kira 1 1/4 cawan
strawberi. Kacau sehingga strawberi adalah puri . Strawberi puri harus sama
dengan 3/4 cawan. Tambah lagi jika perlu. Jimat tambahan untuk smoothie !
5.
Untuk strawberi puri , tambah susu pekat manis , garam dan vanila pes kacang atau
ekstrak . Proses sehingga teliti digabungkan. Masukkan beberapa titis pewarna
makanan merah jika dikehendaki. Tuangkan campuran ke dalam mangkuk besar .
Masukkan strawberi dicincang. Ketepikan.
6.
Keluarkan mangkuk dan pukul dari peti sejuk dan krim dari peti sejuk . Tuangkan
krim ke dalam mangkuk sejuk. Hidupkan mixer pada sederhana tinggi dan pukul
sehingga puncak firma terbentuk.
7.
Mengikis krim yang dipukul ke dalam puri strawberi dan kali ganda dalam
sehingga digabungkan. Jangan kacau.
8.
Tuangkan strawberi ais krim campuran ke dalam bekas selamat beku. Cover dan
tempat di dalam peti sejuk untuk kira-kira 6-8 jam sehingga firma atau
semalaman . Ceduk keluar beberapa berkrim buatan sendiri strawberi ais krim
anda dan ENJOY !
No comments:
Post a Comment